Nacht van de Levensbeschouwing

Binnenkort verschijnt hier meer info over de NvdL 2018

Op 10 mei vond onze eerste Nacht van de Levensbeschouwing plaats. De Nacht van de Levensbeschouwing werd georganiseerd door de SKLO, het GSp (Groninger Stu­dentenplatform voor Levensbeschouwing) i.s.m. Studium Generale Groningen. Hieronder vind je meer informatie over het evenement.

De wereld van de student anno 2017 draait vooral om feiten, logica en bewijzen. Alles in de wereld is te verklaren. Kennis en rationeel verstand is het enige wat je nodig hebt om het leven te kunnen begrijpen… Toch? Maar waarom zoeken we naar zingeving als het al duidelijk is hoe het leven in elkaar steekt? Waarom zoeken we naar spiritualiteit en religie als alles zo klaar is als een klontje?

Om hier achter te komen zetten wij tijdens de Nacht van de Levensbeschouwing ratio en gevoel tegenover elkaar. Schrijver, cabaretier en tv-presentator Arjen Lubach gaat in de Martinikerk in gesprek met filosoof en wiskundige Emanuel Rutten en het publiek over religie en levensvragen en het belang van een levensbeschouwing voor studenten. Uiteraard kunnen studenten ook hun vragen aan de sprekers stellen.

Vanaf 22.00 uur zijn er voor studenten kleinschalige lezingen en workshops over thema’s als satire en religie, de twee gezichten van het boeddhisme, filosofie en levensbeschouwing en het bestaan van God. Maar je kan ook tot rust komen bij de workshop mindfulness, kennis maken met het stadsklooster, boeddhistische monniken of genieten van muziek tussen hemel en aarde op de gewelven van de Martinikerk. 

Klik op de afbeelding voor een uitgebreide beschrijving van de workshops en mini-lezingen!
Timetable

 

betrokken organisaties

gspadtempusvitaeIchthusnsggsvveritascsfrhost

website door: wemagine