Nacht van de Levensbeschouwing

De Martinikerk is geopend vanaf 19.00 uur, tickets zijn ook verkrijgbaar aan de deur.

Thema: populaire cultuur

Stine Jensen & Diggy Dex in gesprek met studenten

In een tijd waarin kerken en moskeeën leeglopen zoeken mensen op heel andere manieren naar zingeving en een eigen levensbeschouwing. Bijvoorbeeld via sport, popmuziek, films, televisieseries en sociale media. Populaire cultuur zorgt voor ontspanning en vermaak maar kan ook morele vorming, sociale binding en zingeving bieden. Heeft de populaire cultuur de rol van religie overgenomen? Tijdens de tweede Nacht van de Levensbeschouwing gaan rapper en producer Diggy Dex en filosofe en voormalig Wie is de mol-kandidaat Stine Jensen hierover in gesprek. En uiteraard kunnen ook studenten hun vragen aan de sprekers stellen. Gespreksleider is theoloog en regisseur Kees Jan Mulder.

Vanaf 21:00 uur zijn er kleinschalige lezingen en workshops over thema’s als voetbal als religie, de verborgen ideologische en levensbeschouwelijke boodschappen in Disneyfilms (The Lion King, Ariël en de Kleine Zeemeermin), religie en spiritualiteit in Star Wars (Is het Jedisme een nieuwe levensbeschouwing?), en de zeggingskracht van popmuziek. Maar je kunt ook tot rust komen bij de workshop mindfulness of genieten van filmmuziek op de gewelven van de Martinikerk.

Tijdens de Nacht van de Levensbeschouwing spreken onder andere literatuurwetenschapper en populaire mediadeskundige Dan Hassler Forest, socioloog en voormalige Olympisch atleet Ruud Stokvis, twittertheoloog Alain Verheij, religiewetenschapper Mathilde van Dijk en historisch antropoloog Yme Kuiper.

De Nacht van de Levensbeschouwing is georganiseerd door de SKLO (Studentenkoepel voor Levensbeschouwelijke Organisaties), en het GSp (Groninger Studentenplatform voor Levensbeschouwing) i.s.m. Studium Generale Groningen

Tickets voor de Nacht van de Levensbeschouwing zijn te bestellen via: tickets te bestellen via Studium Generale

Aanmelden voor de workshops kan door een mail te sturen naar reserveren@sklo.nl. of door hier te klikken.

 

betrokken organisaties

hostnsgveritasgsvOCSGIchthuscsfrgsp

website door: wemagine