Berend Roorda

Berend Roorda (vice-voorzitter & personeelszaken)

Mijn naam is Berend Roorda. Ik ben getrouwd met Lotte, een fantastische vrouw. Samen hebben wij in januari 2020 een zoon gekregen: Boris, een heerlijk kereltje.

Tijdens mijn studie rechten, die ik combineerde met een mooie judocarrière, was ik lid van de studentenvereniging Navigators. Het was goed om daar met elkaar na te denken over de zin van het leven. Ik ben dankbaar voor de waardevolle vriendschappen die ik eraan heb overgehouden.

In 2012 ben ik als promovendus aan het werk gegaan aan de rechtenfaculteit van de RUG, waar ik inmiddels als universitair docent onderzoek doe naar onder meer het recht om te demonstreren (een actueel en interessant onderwerp!) en onderwijs verzorg. Als coördinator van een groot eerstejaars rechtenvak benader ik studenten persoonlijk als ze niet goed meekomen met de studie. Ik ben geschrokken van de vele studenten die me in reactie hierop vertellen over de persoonlijke problemen waarmee zij worstelen.

Ik zie om me heen en heb ook zelf ervaren dat het samen nadenken over de zin van het leven en het hebben van oog en oor voor elkaar van grote betekenis kan zijn als je met persoonlijke problemen worstelt. Ik vind het dan ook prachtig dat er een studentenorganisatie als de SKLO bestaat, die zich hier hard voor maakt. Als vicevoorzitter van de Raad van Toezicht en als projectvoorzitter van de studentenvoorziening All Ears draag ik binnen de SKLO hieraan graag mijn steen bij.

betrokken organisaties

veritashostIchthusSint AugustinusnsggsvOCSGgspcsfr

website door: wemagine