Inloopavond Zenboeddhist en predikant

9 mei 20:00 - 22:00

SKLO Kraneweg 33

Op donderdagavond 9 mei komt dhr. Nummerdor, PKN-predikant en Zenboeddhist, ons vertellen over de spirituele weg die hij bewandeld heeft en hem bij het Zenboeddhisme bracht. De avond is getiteld: 'Een open weg'. Dhr. Nummerdor legt uit:

Op 18 september 2016 ontving ik jukai van Tenkei roshi, abt van het internationale klooster Zenriver (Uithuizen). Daarmee werd ik officieel Zenboeddhist. Niet echt een logische stap voor een predikant van de PKN. Er ging een lange weg aan vooraf. En ik weet niet waar die weg me brengen zal. Het is dan ook zeer toepasselijk dat Tenkei roshi me als dharmanaam “Kaido” gaf. Dat betekent zoveel als: open weg. Over hoe ik tot deze stap ben gekomen - en hoe dit van invloed is op mijn christelijke geloofsbeleving - wil ik graag wat komen vertellen.

Reinier Kaido Nummerdor

De avond zal bestaan uit een lezing waarin dhr. Nummerdor zijn verhaal vertelt, met daarna ruimte voor vragen en gesprek. Na afloop is gelegenheid om door te praten aan de bar. Iedereen is van harte welkom en daarom is de avond vrij toegankelijk. Desalniettemin is een vrijwillige bijdrage van harte welkom. Graag tot donderdag 9 mei!

betrokken organisaties

IchthusveritasgsvnsggspcsfrhostOCSG

website door: wemagine