Wie zijn wij

Wat betekent het leven, wat is het waard en hoe vul je het in? Wij vinden dat deze, en vele andere vragen, aandacht verdienen binnen het studentenleven. Daarom zetten wij ons in om de beschouwing van het leven in kaart en aan de man te brengen. Specifiek voor en door studenten vormen wij als stichting de StudentenKoepel voor Levensbeschouwelijke Organisaties in Groningen. 

Wij stimuleren en ondersteunen studenten om na te denken over levensvragen door activiteiten te bundelen, financiële ondersteuning te bieden en samenwerking te bevorderen tussen de betrokken organisaties. Deze organisaties vindt u aan de rechterzijde op deze website en realiseren het diverse aanbod van activiteiten rond levensbeschouwing. Wij bieden als SKLO het overzicht van deze initiatieven, vormen een herkenbaar aanspreekpunt en wij werven de benodigde subsidies en fondsen om dit alles waar te kunnen maken. De SKLO vormt een brugfunctie tussen diverse studentenorganisaties, studenten en hoger onderwijsinstellingen. Naast het reguleren van informatievoorziening en distributie van (financiële) middelen, is de SKLO dus een plek bij uitstek waar intellectueel en levensbeschouwelijk gedachtegoed wordt ontwikkeld en in een open dialoog wordt uitgewisseld.

Wij zijn er trots op dat we in Groningen met de SKLO ruimte en inspiratie geven voor levensbeschouwelijke initiatieven en zo voorzien in een brede, wetenschappelijke en geestelijke vorming van de student.

betrokken organisaties

IchthusgsvveritashostOCSGgspSint Augustinuscsfrnsg

sponsors

hanze hogeschoolb&crug

website door: wemagine