Richard Vos

Richard Vos (raad van toezicht - voorzitter)
Mijn naam is Richard Vos. Geboren en getogen in Bunnik. Ik heb Psychologische Functieleer aan de RUG gestudeerd. Getrouwd met Haike. In Groningen blijven ‘hangen’. Vier kinderen gekregen. Ik ben werkzaam als hogeschooldocent bij de opleiding Industrieel Product Ontwerpen, Instituut voor Engineering, Hanzehogeschool Groningen.

In mijn studietijd was ik lid van de BTG, een plek waar (mijn) existentiële vragen vaak aan bod kwamen.  Voor mij was dit een bijzonder vormende periode, waarin ik ook veel geleerd heb over de relatie geloof/religie en wetenschap. Zomers was ik in die tijd regelmatig als mitarbeiter te gast bij de Communität Casteller Ring (CCR) in Beieren, een vrouwengemeenschap die – bijzonder – binnen de Ev.Luth.Kerk leven volgens de regel van de H. Benedictus. Van de zusters leerde ik dat bidden en werken goed hand-in-hand gaan. Sinds 2011 ben ik lid van de EO-ledenraad, een plek waar het onderlinge, goede gesprek tussen de verschillende identiteiten gevoerd wordt. Ook hier leerde het belang van contact maken, de ander zien en de wil om elkaar te begrijpen en waar mogelijk te vinden.

Bij de SKLO komen voor mij veel paden bij elkaar. De SKLO is een unieke organisatie met een prachtige visie en dito doel die we in samenwerking met de deelnemers en kennisinstellingen RUG en Hanzehogeschool verwezenlijken voor de Groningse studenten. Een waardevol initiatief van de SKLO, het All Ears project (allearsgroningen.nl) waarin studenten een luisterend oor geboden wordt – blijkt van belang als gevolg van toenemende eenzaamheid en/of existentiële vragen waar studenten mee te maken hebben.

Als voorzitter van de RvT draag ik graag bij om de positie van de SKLO te versterken, zodat alle studenten in Groningen niet alleen voor sport en cultuur terecht kunnen bij een studentenvoorziening, maar ook voor levensbeschouwing.

betrokken organisaties

veritasIchthusgsvSint AugustinushostOCSGgspcsfrnsg

website door: wemagine